Neem contact op!
 

Rondreis door Nepal waarbij jij en je kind(eren) kennismaken met de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking van Nepal en kunnen genieten van de cultuur en natuur in dit prachtige land.

Programma Rondreis Nepal met kinderen tot circa 14 jaar

Voorbeeld programma**:

Hoofdlijnen:

Dag 1:                        Dit is de dag dat je reist naar Kathmandu.

Dag 2:                        Aankomst in Kathmandu en intrek in accommodatie.

Dag 3:                         Tour met een gids door Kathmandu en omgeving.

Dag 4:                         Bezoek aan Nagarkot en verblijf hoog in de bergen

Dag 5 t/m 8:             Je reist naar de Terai met privé-jeep waar je tijd zult doorbrengen in Chitwan National Park. Spot dieren in het wild! Op dag 8 reis je met jeep naar Lumbini.

Dag 9:                        Bezoek aan de geboorteplaats van Boeddha met het bezichtigen van meerdere prachtige kloosters.

Dag 10:                      Op dag 10 reis je met de jeep naar Pokhara waar je dineert, slaapt en ontbijt bij de familie KC.

Dag 11:                      Vandaag leer je het lokale stadsleven kennen onder leiding van gastvrouw Rita.

Dag 12:                  Intrek in hotel in Lakeside en Tour met een gids naar o.a. de Peace Pagoda in Pokhara.*

Dag 13:                      Bezoek aan school en sloppenwijk

Dag 14 en 15:           Vrij in te vullen. Geniet van een aantal relaxte dagen in Pokhara. Ga zelf op pad of kies uit een aantal optionele excursies.

Dag 16:                      Je reist vandaag met jeep of vliegtuig terug naar Kathmandu. Je slaapt in de toeristen wijk Thamel, Kathmandu.

Dag 17:                      Vrij bezichtigen van Kathmandu en omgeving.

Dag 18:                      Transport is geregeld voor je om vandaag een bezoek te brengen aan Koningsstad Bhaktapur.

Dag 19:                      Je verblijft een nachtje in een klooster waar je dineert met de monniken en een ceremonie kunt bijwonen.

Dag 20:                      Je reist terug naar Kathmandu waar al weer je laatste vrije dag van dit programma is aangebroken.

Dag 21:                      Je programma bij Wacalea Travel is beëindigd. We zorgen dat je op tijd op het vliegveld bent om je vlucht naar huis aan te gaan.

*Op een van deze dagen word je uitgenodigd voor een ontmoeting met de lokale bevolking.

** Dit is een voorbeeldprogramma. Afhankelijk van je wensen stellen we graag in overleg een maatwerkprogramma voor je op.

We hebben dit programma met zorg voor je samengesteld. Eventuele veranderingen aan het programma zijn mogelijk in overleg met Wacalea Travel.

Prijs

€ 1235,- per persoon (gebaseerd op 2 personen): Jeep van Pokhara naar Kathmandu.

€ 1035,- per persoon (gebaseerd op 3 personen): Jeep van Pokhara naar Kathmandu.

€ 1310,- per persoon (gebaseerd op 2 personen): Vliegen van Pokhara naar Kathmandu.

€ 1140,- per persoon (gebaseerd op 3 personen): Vliegen van Pokhara naar Kathmandu.

Voor meer informatie download de brochure.

Vul je naam en mailadres in en je krijgt op je mail een downloadlink. Wij zullen dit mailadres ook ontvangen.

Must do tips in Nepal met kinderen

#1. VOLG EEN WORKSHOP POTTENBAKKEN OP POTTERY SQUARE IN BHAKTAPUR

Bhaktapur is een van de drie koningssteden van Nepal. Hier vind je nog eeuwenoude tradities als pottenbakken. Het plein ligt vol met potten die staan te drogen en ook kun je zien hoe ze de potten maken. Bij de Pottery Trainings centre is het zelfs mogelijk om zelf met je handen in de klei te gaan. Doe dit dan wel aan het begin van je verblijf, want de potjes hebben namelijk ook tijd nodig om te drogen.

#2. DWAAL DOOR HET GROTTENSTELSEL VAN POKHARA

Vlakbij Pokhara op ongeveer een half uur rijden vind je de Mahendra Cave en Bat Cave. Hier kun je ook vleermuizen zien. Tip: vergeet je zaklamp niet.

#3. MAAK EEN SAFARI DOOR CHITWAN NATIONAL PARK

Wandel met een gids door de jungle op zoek naar wilde dieren of ga op jeepsafari. Dit laatste is een stuk duurder maar wel veilig om met kinderen te doen. Op deze manier kun je wat dieper het park in en is de kans groter dat je een neushoorn, olifant, tijger en krokodil ziet.

#4. LOGEER BIJ EEN NEPALEES GEZIN

Ervaar hoe het echte leven is in Nepal door een nacht in een Homestay te verblijven. Dit is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. En hiermee steun je ook gelijk je gastgezin.

#5. MAAK EEN TREKKING DOOR DE BERGEN

Je kunt al een trekking maken van één of twee dagen, maar je kunt er ook voor kiezen om een trekking naar Mount Everest Basecamp, Annapurna Basecamp of een van de andere trekkingen in het Annapurna gebergte te maken. Zorg dan wel voor een goede voorbereiding.

#6. GA RAFTEN OP TRISULI RIVER

Heb je wat oudere kinderen die wel van een adrenalinekick houden? Ga dan eens raften op een van de rivieren bij Pokhara. De uitzichten vanaf het water zijn geweldig!

#7. GA BOOTJE VAREN BIJ PHEWA LAKE IN POKHARA

Eén van de meest bekende activiteiten in Pokhara is bootje varen op het prachtige meer. Je kunt met één van de gekleurde houten bootje, maar je kunt er ook voor kiezen om een kayak te huren.


#8. BEZOEK EEN VAN DE SKATEPARKS IN POKHARA

Vind je het leuk om in contact te komen met lokale kinderen en jongeren dan is het skatepark de plek om ze ontmoeten.

#9. VOLG EEN KOOKWORKSHOP

Ben je dol op de Nepalese keuken en zou je graag eens willen leren hoe je een traditioneel Nepalees gerecht maakt? Dan is het leuk om een kookworkshop te volgen. Ook kinderen vinden het vaak erg leuk om te doen.

#10. BEZOEK EEN LOKALE SCHOOL

Met kinderen is het altijd leuk om lokaal een school te bezoeken. Hoe gaat het er aan toe in Nepal? En ook de Nepalese kinderen hebben misschien wel vragen aan de kinderen. Wie weet mogen ze zelfs wel een les mee volgen.

Meer informatie vind je in het blog geschreven door Travelguppies of kunnen we geven door een vrijblijvend gesprek. Stel je vragen door een mail te sturen naar travel@wacalea.com of te bellen/appen naar +31 6 83 410 711