Neem contact op!
 

Veilig en vertrouwd.

Voor veel mensen is Nepal een nog onbekend vakantieland. Des te belangrijker is het daarom om je goed te informeren over veiligheid in dat land.

Wacalea Travel bezoekt Nepal al meer dan 10 jaar. We hebben er zelf gewoond, zijn er op vakantie geweest, zowel als ‘singel’ en als groep. We hebben studiereizen gemaakt met betrekking tot ons reisaanbod. Veilig en vertrouwd reizen in Nepal is door ons doorleeft en vinden het ook belangrijk voor onze reizigers.

In zijn algemeenheid is Nepal een veilig land om te reizen. Ook als je alleen reist. De bevolking is vriendelijk en behulpzaam. We sluiten onze ogen niet voor het feit dat er ook in Nepal criminaliteit is en dat niet iedereen betrouwbaar is in de wereld van toerisme. Hierin wijkt Nepal niet af van alle andere vakantiestemmingen op de wereld.

Als je gebruik maakt van ons reisaanbod, dan maak je ook gebruik van onze Veiligheidsfaciliteiten in Nepal.

Dit betekent dat:

  • We alle eigenaren van verblijfslocaties en van vervoer en transport die we aanbieden persoonlijk kennen. Zij werken samen met Wacalea Travel en zijn voor onze reizigers aanspreekbaar voor tips, advies en behulpzaam bij vraagstukken.
  • We hebben persoonlijk ervaring met al onze gidsen. We hebben met ze gewerkt en kennen het niveau en enthousiasme van hun werk.
  • Wacalea Travel is (via mail en telefoon) bereikbaar bij noodgevallen.
  • Bij acute problemen in Nepal als gezondheid, veiligheid, conflict of bedreiging hebben we in Nepal contactpersonen in Kathmandu en Pokhara die je bijstaan en ondersteunen. Voordat je op reis gaat krijg je concrete informatie over hun bereikbaarheid.
  • Indien medische hulp noodzakelijk is, verwijzen onze contactpersonen of wij je, op basis van ervaring en westerse maatstaven, naar een betrouwbare kliniek of ziekenhuis.

Wacalea Travel is aangesloten bij GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators).

Dit betekent dat je als reiziger via Wacalea Travel de garantie hebt dat de door je betaalde reisgelden terugontvangt, en eventueel je terugreis vergoed krijgt, als Wacalea Travel in financieel onvermogen zou geraken. Dat is wel zo’n veilig gevoel als je bij ons de reis boekt. Gegarandeerd op reis dus!

We wensen je een veilige reis naar Nepal en hopen dat je je vertrouwd en welkom voelt op deze prachtige reisbestemming.

Namaste!